Když se počasí v Praze nevydaří a dešťové kapky bubnují na střechy, nemusíte zoufat. I za mokrého počasí nabízí česká metropole spoustu zajímavých aktivit, které vás udrží v suchu a zároveň vám zpříjemní den. Ať už máte chuť na kulturní zážitek, procházku historickými pasážemi nebo odpočinek v útulné kavárně, Praha má co nabídnout. Objevte tipy na nejlepší místa, kam vyrazit, když venku prší!

The Pop Up!

Výstava The Pop Up! nabízí skvělé místo na únik před deštěm. Objevíte zde 9 krásných a originálních interaktivních místností. Každá má jiné téma, vzhled a někdy dokonce i hudbu či vůni. V nějakých si můžete nafouknout balónek či napsat vzkaz nebo přání na samolepku. Z The Pop Up! si neodnesete jen úžasné vzpomínky ale i krásné fotky. Místnosti zaujmou každého od dítěte až po babičky a dědečky, tudíž je výstava ideálním místem pro rodinný výlet. I když se výstava nenachází v centru Prahy, cesta sem je jednoduchá, stačí nasednout na tramvaj jedoucí z Palackého náměstí. 

Národní muzeum

Národní muzeum v Praze je jednou z nejvýznamnějších kulturních institucí v České republice. Nachází se na horním konci Václavského náměstí a jeho nově zrekonstruovaná budova je nepřehlédnutelnou dominantou metropole. Muzeum nabízí rozsáhlé sbírky z oblasti přírodních věd, historie, archeologie a umění. Kromě trvalých expozic pravidelně pořádá i tematické výstavy, které přibližují zajímavé aspekty české i světové kultury. Impozantní interiéry, historické exponáty a moderní multimediální prezentace z něj činí ideální místo pro návštěvu v každém počasí, a to jak pro milovníky historie, tak pro rodiny s dětmi.

Čajovny 

Pražské čajovny jsou ideálním útočištěm před rušným městským životem i nepříznivým počasím. Nabízejí klidné prostředí, kde si můžete vychutnat širokou škálu čajů z celého světa – od klasických černých a zelených čajů, přes jemné bílé a oolongy, až po exotické bylinné směsi a ovocné čaje. Každá čajovna má své jedinečné kouzlo, často vybavené orientálními dekoracemi, polštáři a nízkými stolky, což vytváří příjemnou a relaxační atmosféru. Kromě čaje si můžete v mnoha čajovnách objednat i drobné občerstvení nebo vodní dýmku. Mezi nejoblíbenější čajovny v Praze patří Čajovna U Džoudyho, Dobrá čajovna nebo Čajovna Šamanka, kde se dá snadno strávit několik hodin povídáním s přáteli nebo čtením knihy v útulném prostředí.

Aquapalace Praha

Aquapalace Praha, nacházející se v Čestlicích nedaleko Prahy, je největší aquapark v České republice a jedno z nejpopulárnějších míst pro rodinnou zábavu. Tento rozsáhlý vodní komplex nabízí zábavu a relaxaci pro návštěvníky všech věkových kategorií. Hlavním lákadlem jsou rozsáhlé tobogány a skluzavky, včetně adrenalinového spacebowlu, ale také relaxační bazény, divoká řeka či vlnobití. Pro milovníky klidu je zde wellness zóna s několika saunami, parními lázněmi a vířivkami. Součástí Aquapalace je také rozsáhlé fitness centrum a SPA, kde si můžete dopřát různé druhy masáží a procedur. Tento vodní ráj je ideální útočištěm nejen při deštivém počasí, ale i kdykoli během roku, kdy si chcete užít vodní radovánky pod střechou.

Muzeum čokolády Choco-story

Muzeum čokolády Choco-Story v Praze je rájem pro všechny milovníky sladkostí a historie této oblíbené pochoutky. Nachází se v samém srdci města, jen pár kroků od Staroměstského náměstí. Muzeum nabízí interaktivní expozici, která vás provede bohatou historií čokolády – od jejích prastarých počátků u Mayů a Aztéků, až po moderní výrobní procesy. Kromě fascinujících informací a exponátů zde můžete také sledovat živé ukázky výroby čokoládových pralinek a ochutnat čerstvé čokoládové delikatesy. Choco-Story je ideálním místem pro rodiny s dětmi i dospělé, kteří se chtějí nechat unést vůní a chutí čokolády.

Nákupní centra

Pražská nákupní centra jsou ideálním místem pro úkryt před deštivým počasím a nabízejí široké spektrum zábavy, nakupování i odpočinku. Mezi nejznámější patří Palladium na Náměstí Republiky, které disponuje více než 200 obchody a restauracemi, včetně módních butiků, kaváren a supermarketů. Nový Smíchov na Andělu kombinuje nákupní možnosti se zábavním centrem, kde najdete multikino Cinema City a rozmanité restaurace. Arkády Pankrác nabízejí podobný komfort, s moderními obchody, fitness centrem a dětskými koutky. Každé z těchto nákupních center nabízí také pohodlné parkování a dobré dopravní spojení, což je činí přístupnými i při nepřízni počasí. Navíc poskytují ideální prostředí, kde můžete strávit celý den nákupy, zábavou nebo jen posezením v některé z kaváren.

Únikové místnosti

Únikové místnosti (escape rooms) jsou skvělou zábavou pro deštivé dny v Praze. Tato interaktivní hra vyžaduje týmovou spolupráci, logické myšlení a kreativní řešení problémů, protože hráči musí během omezeného času (obvykle 60 minut) vyřešit sérii hádanek, aby se dostali ven z uzavřené místnosti. Témata únikových her jsou rozmanitá – od detektivních případů a historických záhad, přes sci-fi a hororové příběhy, až po filmové scénáře. Mezi nejoblíbenější patří The Chamber, která nabízí širokou škálu tematických her, Questroom s atmosférickými místnostmi zaměřenými na tajemství a dobrodružství, a MindMaze, která kombinuje historické motivy s napětím. Únikové místnosti jsou ideální volbou pro skupiny přátel, rodiny nebo firemní teambuildingy, protože poskytují vzrušující zážitek plný napětí, zábavy a adrenalinu, a to vše v suchu, chráněni před deštěm.

Kočičí kavárny

Kočičí kavárny v Praze nabízejí jedinečnou kombinaci útulného prostředí a společnosti roztomilých koček, které zde volně pobíhají a doprovázejí návštěvníky při odpočinku u šálku kávy. Tyto kavárny jsou ideálním místem pro milovníky zvířat, kteří si chtějí odpočinout, pomazlit se s kočkami, a přitom si vychutnat kvalitní kávu, čaj nebo dortík. Mezi oblíbené pražské kočičí kavárny patří například Cat Café Prague v centru města, kde můžete strávit čas s několika adoptovanými kočkami a relaxovat v klidné atmosféře. Další zajímavou volbou je Kočičí kavárna na Smíchově, která kromě kočičích společníků nabízí i široký výběr domácích dezertů a nápojů. Tyto kavárny podporují koncept zodpovědné péče o zvířata a často spolupracují s útulky, takže návštěvníci mají možnost poznat nejen kavárenské kočky, ale i příběhy o jejich záchraně.

Hop Aréna

Hop Aréna je skvělým místem pro rodiny s dětmi a pro všechny, kteří si chtějí užít aktivní zábavu. Tento obrovský trampolínový park, nacházející se v Praze, nabízí rozmanité atrakce, včetně trampolín, skokanských ploch, lezeckých stěn a zábavných herních zón. Je ideální pro vybít energii, ať už skákáním, akrobatickými triky nebo soutěžemi s přáteli. Hop Aréna také organizuje různé akce a lekce, včetně skákacích hodin pro děti a tréninků pro starší, takže si zde může každý najít něco podle svého gusta. S moderním a bezpečným prostředím je to skvělé místo, kde můžete strávit aktivní odpoledne, zejména když venku prší.

Mořský svět Praha

Mořský svět Praha, nacházející se na pražském výstavišti, je unikátní akvárium, které návštěvníky zavede do fascinujícího podmořského světa. Toto místo nabízí možnost prozkoumat různé ekosystémy a setkat se s mnoha druhy mořských živočichů, jako jsou žraloci, rejnoci, pestrobarevné ryby a korálové útesy. Expozice je navržena tak, aby vzdělávala návštěvníky o ochraně mořského prostředí a biodiverzitě oceánů. Kromě akvárií zde najdete i interaktivní prvky, které zaujmou jak děti, tak dospělé. Mořský svět Praha je ideálním místem pro rodinné výlety, a to nejen při deštivém počasí, kdy se můžete ponořit do podvodních krás, ale také jako skvělý doplněk k návštěvě Aquapalace, který nabízí další zábavné aktivity.